Powered By Blogger

22.1.2023

Näkö takaisin vol.2

Ja näin se menee… Kun tarpeeksi monta kertaa iskee lapion paskaan, sieltä löytyy jotain hyvää.

Leikkauksen hylystä ei mennyt monta viikkoa kun olin saanut sen täysin oikeutetun leikkaus päätöksen ja odotin Laser-Tilkassa esitutkimusta.

Tutkimus tuotti sen tuloksen niinkuin olin jo kauan odottanut, vanha linssi hittoon ja uutta tilalle.

Ja tätä ei tarvinnut kauan odottaa… Leikkaus ajan sain maanantaina 21.11 ja hoitopöytä oli valmiina perjantaina 25.11

Ilman leikkausta olisi siis sokeus tullut vastaan jossain vaiheessa, mutta tätä näönkorjaus leikkausta en suosittele kenellekkään joka miettii onko jokin operaatio epämiellyttävä tai muuten kauhea! 

Puudutuksen takia toimenpide oli täysin kivuton, mutta se tunne kun silmään työnnetään putki jolla imetään vanha linssi pois oli jotain mitä en halua kokea enään koskaan! 🤮

Vaikka toinen silmä oli peitetty lakanalla en pystynyt pitämään sitä auki missään vaiheessa, vaan puristin sen kiinni niin että vesi valui pitkin poskea.

Toimenpidettä voi siis verrata siihen kun neuloja työnnetään kynsien alle, vaikka tätä en kyllä ole kokenut.

No leikkaus meni juuri niin kuin pitikin, eli hyvin ja jo noin puolen tunnin jälkeen näin jotain uudella mykiöllä. Mustuainen oli kuin kissalla noin päivän ajan, mutta sitten se pieneni yhtä suureksi kuin vasen.

Ja tälläistä ei ole ollut vuosiin!

Pari viikkoa sain sairauslomaa samalta istumalta ja viikon lisäajan hain työterveydestä. Tämän jälkeen tein vielä pari viikkoa hieman kevennettyä duunia, eli jätin ne yli 20kg painavat laatikot nostamatta.

Nyt silmä on saanut asettua uuteen ja ikävä kyllä erinäisiä vaivoja on ilmennyt. VIT…

Silmien puoliero tuli takaisin, eli oikean silmän mustuainen on suurempi kuin vasemman ja kirkkaat valot ovat alkaneet saada silmään aikaan sädekehä-ilmiön.

Tämä on silmien puoliero. Tässä kuvassa melko lievä..


Eli kun mustuainen laajenee keinomykiön reunojen yli, syntyy silmään valon aiheuttama häikäisy, joka on melko häiritsevä.

Ja tämä tila leikkauksen jälkeen on pysyvä, jota voi hoitaa aurinkolaseilla tai värillisellä piilolinssillä.

Eli oon lopun elämää silmävammainen! Kiitos tästä te itä-blokin herrasmiehet.

Eikun kolmatta hakemusta menemään valtionkonttoriin veronmaksajien varoista.

Vaikka tämä leikkaus oli ilmainen, niin poliklinikka maksuja meni 39€, leikkaus omavastuu oli 90€, tuleva silmälääkärin maksu on 80€ ja jotain siitä ylöspäin ja uudet silmälasit vähintään 300€.

Elämä on halpaa….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta vuotta vaan perkele!

 Heipä hei vaan. Tämä vuosi piti alkaa kertomuksella kuinka sydänsairas tyttö murtaa rajoja mannerten välisellä lennolla ja pitkällä ulkomaa...