Powered By Blogger

29.9.2018

Loma vol.2

Loman alusta tuli kiireinen, kun täytyi perjantaina vielä duunin jälkeen pakata matkalaukku täyteen tarpeellista ja tarpeetonta... Varhain lauantai aamuna alkaisi matka kohden Puolan Krakovaa, johon olemme kummatkin vaimon kanssa aina halunneet!
Tyttö ei siis lähtenyt tälle reissulle mukaan, vaan jäi isovanhempien kanssa kotiin.

Meidän taide apartment


Suolakaivos näkymä 54 kerrosta ylöspäin

Aikaa meillä oli noin 7 täyttä päivää, joten ehdimme koluta paikan jos toisenkin..
Kohteisiin kuului tottakai Wieliczkan suolakaivos, joka oli aivan mahtava kokemus kilometrien pituisineen käytävineen, valtavine onkaloineen ja sinisine kaivosjärvineen.


Yksi suurimmista kaivoksen onkaloista

entinen sisääntulo reitti, joka suljettiin ikävän
 tapahtuman jälkeen


















































tämä teksti ei tarvitse selityksiä!




Auswitch I ja Auswitch II Birkenau, jotka olivat  
kaikessa autenttisuudessaan pysäyttäviä paikkoja.
Siellä voi nähdä ja kokea sen mihin kaikkeen sairas
ihmismieli pystyy!
Järkyttävimpiä näkyjä oli huone
joka sisälsi 1900kg ihmisten hiuksia ja vielä ehjänä
olleet polttouunit!
Myös pienien vaatteiden ja
kenkien näkeminen sai voimaan erityisen pahoin.




Parakeissa pystyi myös hieman kokemaan miltä niissä olleista ihmispoloista mahtoi tuntua, vaikkakin oma tuntemus oli miljoonien kilometrien päässä aidosta kärsimyksestä joka leirillä vallitsi!

Kaunista ja ahdistavaa

Schindlerin listan kuvauspaikkoja yritimme löytää myös niin monta kuin mahdollista, niinkuin monet kuvauskadut ja maamerkit.
Elokuvassa käytetty sisäpiha

Plaszowin keskitysleirillä ei keretty käydä vaikka oli kävelymatkan päässä ja gheton tyhjennys kohtauksen johon Oscar Schindler ratsasti sitä katsomaan ei löytynyt, vaikka katu löytyikin.

Schinlerin tehdas oli myös yksi pakollinen vierailukohde. Hienoa oli nähdä elokuvassa näkyneet portaat ja aito työpöytä jonka takana oli valtava eur-aasian kartta.
Oscar Shindlerin työpöytä ja eur-aasiankartta

Vaikuttava teos oli lasikuutio joka oli täytetty yhtä monella kattilalla ja muulla astialla, kuin Oscar pelasti juutalaisia sodan aikaan. Jokaisen pelastetun nimi löytyi myös kuution sisältä.
Myös Itzhak Sternin työpöytä ja kirjoituskone oli viereisessä huoneessa.
Itszak Sternin työpöytä


Kaikkineensa koko kaupunki oli näkemisen arvoinen. Vanha kaupunki jonka vilkkaat kadut ja täydet aukiot monine tapahtumineen olivat mahtavia.
Uudelleen virkistynyt juutalainen kaupunginosa, jonka monet pienet kahvilat ja pubit olivat jos jonkin näköisiä ja halpoja.

Wawelin linna tuli myös kierrettyä ja onneksi kerkesimme saada liput sinne, koska niihin myydään vain tietyt määrät lippuja per päivä.
Kokonaisuutena siis vaikuttava vanha kaupunki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta vuotta vaan perkele!

 Heipä hei vaan. Tämä vuosi piti alkaa kertomuksella kuinka sydänsairas tyttö murtaa rajoja mannerten välisellä lennolla ja pitkällä ulkomaa...